Η επιχείρηση Ταμπακάκης Κωνσταντίνος ιδρύθηκε από τον ίδιο τον Ταμπακάκη Κωνσταντίνο με στόχο την δημιουργία ενός καταστήματος που  θα μπορέσει να σταθεί διπλά στον αγρότη παρέχοντας του προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας και ποιότητας, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη και απαίτηση  του.

Η επιχείρηση στεγάζεται στις Αγιες Παρασκιές Ηρακλείου Κρήτης ,δραστηριοποιείται στο χώρο των γεωργικών μηχανημάτων(θαμνοκοπτικά ,αλυσοπρίονα, ελαιοραβδιστικά, κ.α) καθώς επίσης και στην κατασκευή ποιοτικών γεωργικών μηχανημάτων, κυρίως αυτοκινούμενα μεταφορικά, ψεκαστικά και κλαδευτικά συγκροτήματα.

Όμως η δραστηριότητας της δεν σταματά  εδώ, από το 1986 μέχρι και σήμερα ασχολείται και με την κατασκευή λεβήτων βιομάζας και παρέχει μια ολοκληρωμένη πρόταση για κατασκευή και επισκευή παντός τύπου μηχανημάτων.
Το 1996 κατασκεύασε το πρώτο αυτοκινούμενο μεταφορικό στο όποιο ο κινητήρας για πρώτη φορά τοποθετήθηκε πάνω στον πίσω τροχό διευκολύνοντας έτσι το χειριστή να έχει  καλύτερο έλεγχο του μηχανήματος. Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα ήταν  το χαμηλό κέντρο βάρους  του μηχανήματος βοηθώντας στην αποφυγή ανατροπής του μηχανήματος σε δύσβατα εδάφη.

Το 2015 παρουσίασε στην αγορά το πρώτο αυτοκινούμενο μεταφορικό καρότσι 6Χ6  που ήρθε για να αντικαταστήσει όλα τα προηγούμενα μοντέλα αυτοκινούμενων μεταφορικών. Μετά από αρκετά έτη μελέτης και πάντα με γνώμονα την υψηλή τεχνολογία και τις ανάγκες του επαγγελματία και μη ήρθε για να μείνει.

Το 2016 κυκλοφόρησε στην αγορά τον θρυμματιστή κλαδιών ο οποίος είναι μοναδικός στην κατηγορία του, είναι αυτοκινούμενος και το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι διαθέτει  τροφοδότη κάνοντας τη χρήση του για το χειριστή ευκολότερη.
Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα δεν σταματάμε να ενημερωνόμαστε να βελτιώνουμε και να αναβαθμίζουμε τα προϊόντα μας κάνοντας τα άξια των αναγκών και των απαιτήσεων που έχουν κληθεί να ικανοποιήσουν.